ZWANGERSCHAP & OEFENTHERAPIE

Wegens de Corona-crisis zijn er voor onbepaalde tijd geen zwangerschapscursussen.

Lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap

Heb je last van rugpijn? Kramp in de benen? Onrustige benen? Harde buik? Loopproblemen?

Ook dan kan oefentherapie Mensendieck helpen. Door middel van ontspannings- en oefeningen die beweging stimuleren kunnen we samen jouw klachten verminderen.

Neem contact op via het afspraken formulier of telefonisch om samen aan de slag gaan zodat jij een prettige zwangerschap tegemoet gaat!

Wil je na je bevalling graag aan de slag voor het lichamelijke herstel? Ook dan help ik je graag verder!

Ook voor tips en adviezen voor en na de bevalling kun je contact met mij opnemen.  

***

De behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Vragen?

info@oefentherapieouderkerk.nl
020 - 496 45 48

Bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap - behandeling volgens methode Cecile Röst

Amarins behandelt zwangere vrouwen met bekkenpijn volgens de methode van Cecile Röst. In de behandeling staat het doeltreffend kunnen gebruiken van het lichaam tijdens de zwangerschap centraal. Ook na de bevalling kunnen bekkenklachten ontstaan, ook dan staat het dagelijks functioneren centraal tijdens de behandeling.

***

Bekkenpijn is te herkennen aan continu aanwezige pijn, in rust maar ook actief. De pijn bevindt zich rond het bekken; het stuitje, de onderrug, schaambeen, bovenbenen en liezen. De pijn neemt af als het lichaam weer naar behoren functioneert.

Hoe ontstaat bekkenpijn?

Tijdens de zwangerschap worden je gewrichtsbanden slappen en losser. Bindweefsel en spieren worden soepeler, dit helpt het geboortekanaal te vergroten voor de bevalling. Door deze verandering kan de stand van het bekken wat verschuiven en in de verkeerde positie belanden. Deze 'vreemde stand' in het bekken geeft pijn.

Ervaar je bekkenklachten? Loop er dan niet langer mee rond, maar neem contact op. Uitstel van behandeling zorgt voor een langer herstel na de bevalling.

Het behandelen van bekkenpijn heeft gemiddel 3 tot 4 zittingen nodig. Dit wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

 

 
 
Bellen
Info